GODA EXEMPEL
Här har vi samlat några goda exempel på hur föreningar runt om i Sverige jobbar för en inkluderande fotboll. Titta, njut – och inspireras!

FÖRENINGAR SOM FICK UTDELNING 2018

Tack vare förra årets insamling hade vi möjlighet att dela ut en totalsumma på 1.5 miljoner till 22 föreningar som aktivt arbetar för ett bättre fotbollssverige. Här är tre av de föreningarna:

IK Uppsala Fotboll

FSR Coach (Football Social Responsibility)

IK Uppsala Fotboll vill med deras projekt FSR Coach bidra till att skapa förändring så att fler flickor och kvinnor stannar kvar inom fotbollen längre och exempelsevis utbildas till fotbollstränare. Projektet görs i en kombinationsutbildning (FSR) som även innefattar en värdegrundsutbildning enligt Ronjamodellen.

Växjö DFF

Läxhjälp med fotboll

Detta projekt syftar till att ge individen direkt stöd i form av läxhjälp och annan hjälp för att ge tjejerna bättre förutsättningar att lära sig det svenska språket samt att komma in lättare i det svenska samhället. Målet är att få in så många tjejer som möjligt in i föreningslivet.

Barkarö SK

Flickinitiativet

Folkinitiativet är ett projekt som vill stärka tjejers lust till fotboll och på ett nytt sätt bygga broar mellan förorter inom Västerås (Barkarö och Bäckby). Folkinitiativet är tänkt att vara den katalysator som dels skall se till att få fler tjejer att våga spela fotboll och på det sättet integreras in i föreningsliv och öka förståelse mellan olika kulturer.

FLER GODA EXEMPEL
Fotbollssluss för nyanlända - IFK Trollhättan
Jawad Ali Husseini - Från Aghanistan till Djurgården
Kvällsfotboll i Hallonbergen - Sundbybergs IK
Domare i Hälsingland
Ronjabollen
Gunnar Nordahl-stipendiet 2015 - Romfartuna GIF Unite
Vägen från Visingsö