GODA EXEMPEL
Här har vi samlat några goda exempel på hur föreningar runt om i Sverige jobbar för en inkluderande fotboll. Titta, njut – och inspireras!

FÖRENINGAR SOM HAR FÅTT UTDELNING TIDIGARE ÅR

Tack vare våra tidigare insamlingar hade vi haft möjlighet att dela ut en totalsumma på 8 miljoner till 70 föreningar som aktivt arbetar för ett bättre fotbollssverige. Här är några av de föreningarna:

IK Uppsala Fotboll
FSR Coach (Football Social Responsibility)
IK Uppsala Fotboll vill med deras projekt FSR Coach bidra till att skapa förändring så att fler flickor och kvinnor stannar kvar inom fotbollen längre och exempelvis utbildas till fotbollstränare. Projektet görs i en kombinationsutbildning (FSR) som även innefattar en värdegrundsutbildning enligt Ronjamodellen.
Eskilstuna United
Ronjabollen
Ronjabollen är ett jämställdhet- och integrationsprojekt som verkar för att stärka unga tjejer som bor och lever inom resurssvaga områden. Projektets syfte och mål är att stärka tjejer i åldrarna 8-15 år att få bättre självförtroende, självkänsla och våga fatta sina egna beslut genom livet. Vidare att finna en idrottsförening som passar dem och ge dem en meningsfull fritid. Projektet startades av TRIS-tjejers rätt i samhället från Uppsala som sedan initierades och tog fäste i Eskilstuna. Det unika med projektet är att under passen med barnen varvar fysisk aktivitet med att utföra värderingsövningar och på så vis skapa en positiv skillnad för tjejer som befinner sig i social utsatthet. Ambitionen är att utöka projektet så att ännu fler kan delta och få en meningsfull fritid.
Barkarö SK
Flickinitiativet
Flickinitiativet är ett projekt som vill stärka tjejers lust till fotboll och på ett nytt sätt bygga broar mellan förorter inom Västerås (Barkarö och Bäckby). Flickinitiativet är tänkt att vara den katalysator som dels skall se till att få fler tjejer att våga spela fotboll och på det sättet integreras in i föreningsliv och öka förståelse mellan olika kulturer.
FLER GODA EXEMPEL
Team TUSS
Parafotboll – Degerfors IF
Jitex Mölndahl
En mera jämställd fotboll